Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Вести РАДНА ПОСЕТА ОПШТИНИ ХАЏИЋИ У БОСНИ

РАДНА ПОСЕТА ОПШТИНИ ХАЏИЋИ У БОСНИ

Ел. пошта Штампа ПДФ


РАДНА ПОСЕТА ОПШТИНИ ХАЏИЋИ У БОСНИ

 

У суботу 27. априла 2013.год. делегација општине Нова Варош, предвођена председником општине, Пауновић Димитријем и председником Скупштине општине Дилпарић Браниславом била је у радној посети босанској општини Хаџићи.

Разлог посете био је успостављање прекограничне сарадње између општина Хаџићи и Нова Варош због заједничког учешћа у пројекту производње и прераде хељде на органски начин који би финансирала Европска унија преко претприступних фондова, а вредност пројекта је 250.000 еура.

Општина Хаџићи и Раштелица су лидери у производњи хељде у Босни и Херцеговини. Ту је прво покренута производња и прерада овог, широм Европе изузетно траженог производа и по томе су Хаџићи постали бренд.

Нововарошка делегација је најпре у претњи проф. др. Тановић Незира обишла центар производње и прераде хељде, органску фирму ``Хељда еко`` Раштелица, а конкретни закључци потом су дефинисани у згради општине Хаџићи на састанку са начелником општине, Ејубовић Хамдом, шефом службе за општу управу Казић Енесом и представницима службе за пољопривреду.

Представници две Општине постигли су договор о заједничком учешћу у пројекту производње и прераде хељде на органски начин као и у многим другим пројектима за које се у будућности укаже могућност. Овај начелни усмени договор у наредном периоду биће верификован писаним споразумом о сарадњи.

 

 

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?