Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Вести Јавни позив за презентацију урбанистичког пројекта

Јавни позив за презентацију урбанистичког пројекта

Ел. пошта Штампа ПДФ

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ

У складу са чл. 60 - 63 Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник РС'', број 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 – УС, 24/11 , 121/12, 42/13 – УС, 50/13 – УС, 98/13 – УС, 132/14, 145/14 и 83/18) и члана 2 и 3 Правилника о начину јавне презентације Урбанистичког пројекта (''Службени гласник РС'', број 43/10),

ОГЛАШАВА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈУ

УРБАНИСТИЧКОГ ПРОЈЕКТА ЗА ИЗГРАДЊУ МАЛЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ "КЉУНОВИНА"

НА РЕЦИ БИСТРИЦИ

Подносилац захтева за потврду предметног Урбанистичког пројекта је Друштво за производњу електричне енергије "Волтис" д.о.о. Пожаревац, улица Светосавска бр.26.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА Урбанистичког пројекта за изградњу Мале хидроелектране "Кљуновина" на реци Бистрици, одржаће се у трајању од 7 дана, тј. ОД 15.03.2019. ДО 21.03.2019.г. У ЗГРАДИ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ, У КАНЦЕЛАРИЈИ БР.411, УЛИЦА КАРАЂОРЂЕВА БР.32, РАДНИМ ДАНОМ ОД 9:00 ДО 14:00 ЧАСОВА.

• Физичка и правна лица примедбе на Урбанистички пројекат, могу доставити на писарницу општинске управе Нова Варош (Услужни центар, шалтер бр.2), искључиво у писаном облику у току трајања јавне презентације.

• Заинтересованим физичким и правним лицима која врше увид у Урбанистички пројекат који је предмет јавне презентације, потребне информације и стручну помоћ у вези са појединим решењима и евентуалним давањем примедби, пружиће Општинска управа – Одељење за имовинско-правне, комунално-стамбене, урбанистичке послове и послове инспекције.

• У року од три дана од дана завршетка јавне презентације, Општинска управа – Одељење за имовинско-правне, комунално-стамбене, урбанистичке послове и послове инспекције, ће доставити Комисији за планове Скупштине општине Нова Варош Урбанистички пројекат са извештајем о одржаној јавној презентацији, који садржи све примедбе и сугестије заинтересованих лица које су достављене у периоду одржавања јавне презентације, у складу са Законом.

• Комисија за планове је дужна да у року од осам дана од дана пријема, размотри све примедбе и сугестије са јавне презентације, изврши стручну контролу и утврди да ли је урбанистички пројекат у супротности са планом ширег подручја, о чему сачињава писмени извештај са предлогом о прихватању или одбијању урбанистичког пројекта.

• Орган надлежан за послове урбанизма дужан је да, у року од пет дана од дана добијања предлога комисије из претходног става, потврди или одбије потврђивање урбанистичког пројекта и о томе без одлагања писменим путем обавести подносиоца захтева.

Увид у пројекат можете видети овде.

 

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?