Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Сајам туризма 2014

Сајам туризма 2014

Ел. пошта Штампа

Туристичко спортски центар „Златар“ и Специјални резерват природе „Увац“ традиционално представљају туристичке потенцијале Општине Нова Варош на Београдском сајму туризма, у оквиру Туристичке организације регије Западна Србија. Штанд је био на најбољој локацији у оквиру хале 4 Београдског сајма, позициониран до штанда Туристичке организације Србије и Привредне коморе Србије, што је обезбедило видљивост и велику фреквенцију посетилаца.

55С обзиром да је тема овогодишњег сајма туризма била омладински туризам , на штанду ТСЦ „Златар“ и Специјалног резервата природе „Увац“ била је презентација на ову тему и одржан је велики број састанака са представницима медија, туроператера из земље и иностранства са којима је планирана сарадња у наредном периоду. Штанд су, између осталог, посетили: Проф.др.Јован Попеску, Предраг Перуничић - државни секретар у Министарству омладине и спорта, др Срђан Белиј – државни секретар Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања, председник Планинарског савеза Србије - Борис Мићић, представници Завода за заштиту природе Србије,

представници Веслачког Савеза Србије, представници удружења „Србија за младе“ и „Млади за туризам“, Бранко Станковић - аутор емисије „Квадратура круга“, представници медијских кућа- РТС, Радио 202, ТВ Лав, Новосадска телевизија, Happy, ТВ Пожега, РТВ БН као и наше многобројне јавне личности попут прослављеног одбојкашког репрезентативца Вање Грбића, глумаца Милана Милосављевића, Војина Ћетковића, певача Владе Георгиева и многих других. Посету штанду су употпунили излагачи Алжира, Бразила и других нама далеких земаља, чију смо пажњу привукли нашом понудом. Дан касније, у петак, 28.02.2014. године, ТСЦ „Златар“ и Специјални резерват природе „Увац“ имали су промоцију активног туризма са акцентом на Кањон реке Увца, са његовим укљештеним меандрима и стаништем белоглавог супа – ретке врсте орла лешинара, импозантне величине, распона крила и до три метра са његовом јединственом и незаменљивом улогом у ланцу исхране. Промоција је пропраћена и од стране медијских кућа. Представници удружења „Локални туристички водичи“ су приближили овај вид активног одмора.

тсц

 У суботу, 01.03.2014. год. одржана је промоција званичне општинске манифестације – Златарфест, нове туристичке карте, као и нове брошуре „285 Златних дана“, која је привукла велику пажњу посетилаца сајма. Брошура је по свом садржају јако примамљива за око и корисна јер поред описа природних богатстава, хране, царства белоглавог супа садржи и податке о свим смештајним капацитетима на Златару. У току сајамског наступа, у трајању од 4 дана, посетиоци су се могли директно упознати са свим потенцијалима нашег краја на штанду, кроз дегустацију брендираног „Златарског сира“, производа од хељде и упознавање са карактеристикама и дистрибуцијом производа. Овом промоцијом покушавамо да афирмишемо општину Нова Варош и планину Златар као поднебље адекватно за производњу здраве и органске хране, што је изузетно битно за развој туризма. Бољој промоцији Златара као таквог, допринео је и Вјекослав Пурић – произвођач органске хељде, коме смо обезбедили место у оквиру штанда.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?